Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuamos por los derechos humanos
en todo el mundo

Durant aquests dies, és molt probable que estiguis passant més hores amb els teus fills i filles. No tens clar com utilitzar aquest temps addicional de forma útil? Et proposem algunes activitats breus i senzilles sobre drets humans pe fer amb ells/es sense sortir de casa.

NOTA: Les activitats estan dissenyades originalment per a grups grans, i possiblement vulguis fer-les amb la teva família, més petita. Cap problema! En alguns casos et donem indicacions sobre com adaptar-les, i en d’altres casos creiem que es poden fer sense canvis.

Explicar contes i la meva vida en família

Et proposem aquestes dues senzilles activitats, mitjançant les quals podràs parlar amb els teus fills/es sobre les desigualtats de gènere i com es manifesten a la nostra vida en família i en els contes infantils.

Edat: 6+

Necessito adaptar-la per a grups petits? No.

imagen de contexto

Un dia vivint sense...

En aquesta senzilla activitat, podeu xerrar amb els vostres fills i filles sobre què significa viure sense un habitatge adient, partint d’unes targetes que podeu elaborar vosaltres mateixos/es i algunes preguntes guia.

Edat: 10+

Necessito adaptar-la per a grups petits? No.

Imagen de contexto

Les catifes voladores i un país imaginari

Et proposem aquestes activitats breus per reflexionar sobre la interrelació dels drets i sensibilitzar sobre el treball infantil, el dret a l'educació, el dret a no patir maltractaments i el dret a la llibertat d’expressió.

Edat: 8+

Necessito adaptar-la per a grups petits? No

imagen de contexto

Tan valentes o més: un conte interactiu sobre Malala

Us proposem aquests contes descarregables i interactius que expliquen la història de Malala de forma senzilla i accessible. En ells, la història de la jove pakistanesa guanyadora del Nobel de la Pau és explicada per una testimoni excepcional, Candela, l’espelma viatgera. Llegeix-los als teus fills/es!

Edat : 5+ i 9+

magen de contexto

Planeta J

El Planeta J ja existeix, i és un lloc que val la pena explorar. Posa aquest audiovisual de dos minuts als teus fills/es https://www.youtube.com/watch?v=ZfpjfPFbhOw i després obre una conversa amb ells/es a partir d’aquestes preguntes:

  • En què s’assembla el Planeta J al nostre? I en què es diferencia?
  • Què podem fer per aconseguir un canvi com el que va tenir lloc al Planeta J?

Edat: 10+

Si fos una persona refugiada, com seria la meva vida?

Intenta posar-te en la pell d’una persona que ha hagut de fugir de casa seva i que busca seguretat com a refugiada en un país en pau.

Per això, tan sols necessites imprimir-te aquest tauler i les instruccions. Aconsegueix uns daus i alguna cosa que serveixi com a fitxes. I completa el joc amb alguna de les activitats que et proposem en les instruccions.

Edat: 10+

Necessito adaptar-la per a grups petits? No

T’agradaria viure a la jungla? La Declaració Universal en dos minutets

Mitjançant aquest vídeo animat https://youtu.be/AN4pfLBZFeI, t’expliquem en què consisteix la Declaració Universal dels Drets Humans en dos minuts. Mireu-lo amb els teus fills/es i després establiu un debat a partir d’aquestes preguntes:

  • Quins dels drets de què parlen al vídeo et semblen més importants?
  • Per què són importants els drets humans?

Edat: 12+

Parlant de drets humans...

Pregunta al teu fill o filla sobre aquestes qüestions:

  • Quins creus que són els teus drets com a infant o adolescent? En què consisteixen?
  • Per què creus que és important tenir drets?

Després, mireu tots/es junts el següent vídeo breu https://youtu.be/jENAH-EJJ-0, on infants i adolescents expliquen què és per a ells/es tenir drets i els que els semblen més importants. Després de veure’l, pregunta als teus fills/es si canviarien alguna de les seves respostes o segueixen pensant el mateix.

Edat: 6+

Necessito adaptar-la per a grups petits? No

Drons i hackers

Converteix-te en un operador de drons gràcies al videojoc per a smartphones i tablets B3H1ND Drones y Hackers, desenvolupat per Amnistia Internacional i Intelygenz, que et submergeix en les operacions militars amb drons, aeronaus no tripulades i teledirigides que proliferen en els conflictes armats. Proposa als teus fills o filles que es descarreguin el joc i després fes l’activitat proposada.

Edat: 14+

Necessito adaptar-la per a grups petits? Si vols fer-la amb la teva família, no cal que respectis ni els temps ni la preparació prèvia que es planteja a l’activitat. Tan sols proposa’ls de jugar-hi, i després fes-los les preguntes del pas dos i mireu el vídeo del pas tres. En aquest cas, pots prescindir del pas quatre.